Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Här är typerna du träffar på kaféet

Kaffedrickaren - vem är det egentligen? Vi vet - kolla här!

Går du på kafé ofta? Då kommer du känna igen de här typerna från dina besök. Vi lovar.

1. Konnässören
Kaffekonnässören dricker inte bara kaffe, kaffekonnässören analyserar det. Böna, vatten, rostning – allt läggs det vikt vid och allt spelar in i kaffets tillblivelse. För att inte tala om hur kaffet bryggs, det är en vetenskap.
Ja, du har rätt, kaffekonnässören är ofta en han, har ofta skägg och korta byxor och kan gärna flasha en stilfull tatuering.
Syns: Omsorgsfullt valda kaféer med baristor som är ”sköna” och ”härliga”.
giphy (1)

2. Den alldeles för unga kaffedrickaren
Kaffe? Ja, kanske lite, lite, lite men mest mjölk! Och choklad på toppen! Och en kaka! Du har säkert sett de unga som vill vara äldre men som inte riktigt orkar med kaffesmaken ännu. Cappuccino är nästa steg. Fast bara med lite kaffe så klart…
Syns: Gärna på större kaféer med uteservering
tumblr_ng14dmtyCF1teza8jo1_500

3. Lattemamman
Lattemamman kan förekomma även som pappa men utmärks av att kaffe och barn är accessoarer till en energisk och framgångsrik livsstil. Kaffet intas gärna ”to go” eller på uteservering och de moderiktiga solglasögonen är nästan lika viktiga som kaffet.  Eller förlåt, viktigare. Barnet är oftast så litet så det framförs i vagn, sovandes, medan lattemamman powerwalkar den dagliga milen.
Syns (knappt): Större kaffekedjor med amerikanska namn.
starbucks

4. Den ekonomiske kaffedrickaren
Ja, det kan handla om pengabrist men det kan lika gärna handla om att ”en kaffe ska inte kosta – det är ju gratis när man äter lunch!”. Finns det billigt kaffe finns den ekonomiske kaffedrickaren i närheten – det handlar inte så mycket om kärlek till kaffet utan om kärlek till priset. Gratis är gott!
Syns: På IKEA-varuhus, på större Coop och ICA och gärna på loppisar anordnade av klasser som ska åka till Liseberg.
bridesmaids-gif

5. Studenten
En bryggkaffe och ett bord för fyra? Med plats för att lägga böcker, anteckningsböcker, pennor och mobil? Plus kurslitteratur, dator, medhavda smörgåsar (gömda) och en lätt skavd pocketbok? Ja, det handlar om en student. Observera att det handlar inte om en ålder på studenten, det handlar om en livsstil och student kan man vara hur länge som helst.
Syns: Gärna på större kaféer, gärna med lite äldre karaktär.
studying-law-o

6. Den sömnlöse
Sover man för lite blir man trött. Är man trött vill man ha kaffe. Kaffe finns på kafé. Den där personen som med rödsprängda ögon sitter och lutar sig mot väggen och knappt håller ihop vill du inte vara – låt hen vara ifred. Hon eller han är så trött så kroppen värker och det är bara kaffet som håller dem ihop.
Syns: Lite varstans, är man trött är valet inte det viktiga, det är kaffet.
coffee gif

7. Workout-kaffedrickaren
Träningskläder (snygga!) – check! På väg till – eller från – träningen – check! Flexande muskler – check! Den träningsintensive kaffedrickaren har kroppen som uttrycksmedel och ska det drickas kaffe ska det göras hälsosamt. En kaffe – inget mer. Mjölk? Socker? Kanelbulle? Du skojar!
Syns: På språng, bara på kaféer som erbjuder take away-kaffe.
fast-walker-problkems-01

8. Den beroende
Koffein är en drog och den beroende är dess tillbedjare. Skakande händer, glansig blick, ett humör som skulle få den arge kocken att framstå som Dalai Lama – där har du ett beroende som gått överstyr. Du vill INTE hamna före den beroende koffeinisten i kön till första koppen kaffe, det är förenat med livsfara.
Syns: Du ser den beroende överallt men den beroende ser inte dig. Inte förrän den fått kaffe i sig.
coffee gif will ferrell

9. Affärskvinnan/mannen
Oklanderligt klädd, med gyllene eller svarta kreditkort som betalar för espresso – dubbel – och sedan intas snabbt och effektivt. Pratar gärna i mobiltelefon. Högt. Och effektivt. Kolla in dräkten! Kostymen! Inte ett veck.
Syns: I storstädernas inre delar.
tumblr_mtr5dq4fGM1rln1hlo1_500

10. Den hälsosamme 
Är det kaffe den hälsosamme dricker egentligen? Ingen koffein så klart. Sojalatte? Laktosfri mjölk? Havredryck? Välling? Ört-te kanske är rätt väg att gå egentligen men då och då måste man ju få ”synda”.
Syns: På kaféer med namn som Nirvana, Aurora eller Gryning. Typ.
New-girl-jess-gym-gif

11. Den nödige
Nöden har ingen lag och behöver man kissa så behöver man göra det nu! Om det så ska kosta en bryggkaffe för 25 kronor för att få koden till toaletten.
Syns: Överallt!
i-have-to-pee

Läs också: Här är 19 saker du måste veta om kaffe

Läs också: 10 skäl varför du ska dricka kaffe med gott samvete