Här är svenskarnas nya favoritmat
Idag släpptes matrapporten, Food & Friends årliga matundersökning om attityder, beteenden och vanor. Och svenskarnas intresse för mat blir bara större och större. Idag är 80 procent av svenska folket matintresserade – och vi spenderar i snitt 36 minuter i köket på vardagarna och 46 minuter på helgerna.
Den största förändringen är att spaghetti och köttfärssås efter fyra år på tronen som vår vanligaste vardagsmat har tappat förstaplatsen – till ingen mindre än den klassiska kycklingen, som numera är det vi helst äter till vardags. Vegetarisk mat har tagit sig in på en åttonde plats.
Och att äta vegetariskt blir allt mer vanligt, 41 procent av oss äter numera vegetariskt minst en gång i veckan. Men det viktigaste när vi väljer vad vi ska köpa till middag är att råvarorna är av bra kvalité, att det är gott och att det har ett bra pris.
Det allra trendigaste just nu är att äta just vegetariskt, enligt undersökningen.
Läs också: Vegetariska recept – 10 inspirerande middagar
Läs också: Nu har amerikanska hamburgejätten kommit till Sverige
