Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Här är 9 saker du absolut inte ska lägga i kylen

Har du undrat varför en del mat blir dålig i kylskåpet? Det finns en hel del som absolut inte ska förvaras där. Läs det här och få din mat att hålla längre!      
Bananer

Bananer

Bananer ska aldrig förvaras i kylskåp, fruktköttet förblir då hårt och skalet missfärgat. Tänk på att bananer mognar snabbt tillsammans med andra mogna bananer eller om de förvaras ihop med tomater och avokado.

1 av 9

Läs också: Här är maten du inte trodde att du kunde frysa

Läs också: Avokado – 5 anledningar att äta den varje dag

Källa: Slv.se, Årstiderna.com, Prevention.com, Slängintematen.se, HuffingtonPost.com
Text: Maria K Broman

Annons:
1 kommentar om "Här är 9 saker du absolut inte ska lägga i kylen"
 • Fredrikkk
  Fredrikkk

  Det är faktiskt väldigt smart att förvara bananer i kylskåp och på så sätt sakta ned mognadsprocessen. Istället för att behöva äta dem samma dag eller dagen efter håller de veckor. Bara att ta ut dem, vänta en eller flera dagar så de mognar lite mer och sen använda.

  Förvara för guds skull inte gurka i plastpåse i kylskåpet, kondensen gör att den mjuknar och blir dålig fortfarande. Ha den helst på ett litet ställ så den inte ligger platt mot en yta, eller vänd på den ofta.

  Avacados fraktas till Europa i kylskåp just för att hindra dem från att mogna, de ”ätfärdiga” mognas sedan i Europa och säljs dyrt. De flesta säljs omogna som de är lite billigare. Givetvis är det smart att förvara dem i kylskåp om man inte planerar att äta dem direkt. Men samma som med gurkan och bananen, vänd på dem ofta eller se till att de inte ligger platt mot en yta.

  En ”öppnad” lök BÖR förvaras i kylskåp.

  Tomater – samma som avacadon, bananen och gurkan. SÄRSKILT när de är mogna och man inte planerar att äta dem direkt. Annars får man ju kasta dem.

  Med basilikan kunde ni nämnt att frysen är ett bra alternativ.

  Ni kunde väl låtit nån med lite köks/mat/restaurangerfarenhet åtminstone ta en titt på de här råden…