Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Här är mögliga maten du kan äta

Vi slänger massor av mat i onödan och matsvinn är ett stort problem. Vi listar livsmedlen som går bra att spara trots att de börjat mögla, så länge du gör på rätt sätt.

OBS! Livsmedelsverket avråder från att äta möglig mat så var försiktig och använd sunt förnuft. De livsmedel vi listat här går bra att äta även fast de börjat mögla, men hantera dem enligt nedan.

Äpplen

Äpplen

Har äpplena legat lite väl länge hemma och börjat mögla? Så länge mögelfläcken är högst två centimeter i diameter kan äpplet räddas. Skär bor möglet och lämna minst ett par centimeters marginal från det angripna området. Detta gäller inte andra frukter än äpplen, om annan frukt börjat mögla ska du slänga den.

Läs också: Goda saker du kan göra med äpplen

1 av 3

Läs också: Här är maten du borde slänga direkt

Läs också: Maten du inte trodde du kunde frysa

Källa: Livsmedelsverket

Annons: