Maten du inte trodde du kunde frysa
I frysen går det att förvara mycket mat. Men visste du att du kan frysa både avokado, mjölk och mycket annat? Här får du 8 tips på mat och dryck du inte hade en aning om att du kan frysa in.
Ägg
Frys aldrig ägg med skal, du vet hur vätska expanderar när det fryses. Ingen bra idé med andra ord. Ta bort skalen, vispa äggen och frys dem sedan. För bästa kvalité bör de användas inom ett år.
Läs också: Maten du aldrig ska förvara i kylen – se här
Läs också: Så länge kan maten ligga framme innan den blir dålig
Källor: Livsmedelsverket, goodhousekeeping.com
3 kommentarer om "Maten du inte trodde du kunde frysa"

RayBir
Att frysa in ägg trodde jag aldrig! Måste testa, verkar vara bra.
Svea Helen
Mjölk, s k gammaldags mjölk ( i sin oförstörda form), endast pastöriserad men INTE homogeniserad, går utmärkt att dricka efter att den varit fryst. Det naturliga oförstörda fettet i mjölken gör att den inte ”skär sig” när man tinar upp den.
Mitt Kök
Hej Svea! Vilket bra tips, det tackar vi för! Hälsningar, Mitt kök-redaktionen