Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Här är maten du borde slänga direkt

Visst ska man inte slänga maten i onödan. Det är varken bra för plånboken eller miljön. Men vissa livsmedel ska du vara extra försiktig med. Här är 5 exempel då du faktiskt borde slänga maten direkt.
Mögligt bröd

Mögligt bröd

Du har kanske hört att det går bra att skära bort den delen av brödet som är möglig. Men det räcker inte. Mögelfläcken är bara en liten del av hela mögelsvampen. Bröd som har börjat mögla är bara att slänga.

1 av 5

Läs också: Så undviker du matförgiftning under rötmånaden

Läs också: Bäst före eller sista förbrukningsdag – det här är skillnaden

Källa: Land, Livsmedelsverket

Matsvinn är ett stort miljöproblem. Köp inte mer mat än du behöver. På så sätt behöver du inte slänga mat som blir dålig och möglar.

Frys hellre in de produkter och livsmedel som du inte hinner äta upp.