Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Här är maten du aldrig ska äta

Det finns många kostråd och ännu fler pekpinnar om vad som är bra att äta och att dricka, både ur ett hälsoperspektiv och för miljöns skull. Här är 7 livsmedel du alltid ska försöka undvika!
Krossade linfrön

Krossade linfrön

Linfrön har debatterats mycket, och de krossade linfröna har Livsmedelsverket gått ut med en varning om.

De avråder helt från att äta krossade linfrön, då linfrön innehåller ämnen som kan bilda vätecyanid, och när fröna är krossade blir innehåller i fröna mer tillgängliga för kroppen. Det ökar alltså risken för att få i sig skadliga mängder vätecyanid, skriver Livsmedelsverket.

Hela linfrön rekommenderas att man inte äter mer än en till två matskedar per dag för att undvika att få i sig dåliga ämnen.

Läs också: Linfrön – 8 viktiga saker att veta

1 av 7

Läs också: Maten du aldrig ska äta rå

Läs också: 10 livsmedel du aldrig ska förvara i kylen