Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Här är godaste bearnaisesåsen i butik

ay bearnaise 04.jpg

Testpanelen bestående av: Martin Johansson, 40, som driver bloggen www.gottgrillat.se, sambon Pernilla Lind, 41 och barnen Jonathan Lind, 6, Joakim Lind, 15, och Fredrik Lind, 13. Foto: Anders Ylander

En av de svåraste såserna att få till själv – där rätt mängd vinäger, dragon och smör måste vägas på guldvåg. Vi talar så klart om många svenskars favoritsås – bean. Tur att det finns en uppsjö av färdiglagade bearnaisesåser att välja på i butiken.

Eriks Bearnaise av Erik Lallerstedt

Eriks Bearnaise av Erik Lallerstedt

Pris: 21,95 kr 230 ml (värmd).
Konsistens: Perfekt konsistens, lagom tjock och inte rinnig. Utseende: Grönaktig i färgen. Smak: – Det här är den bästa. Den här skulle jag kunna tänka mig att bjuda på, på en grillfest. Det är bra balans i den, säger Martin.
– Den var godare nu när den var varm, jag åt den här kall i tisdags, säger Joakim.

1 av 6

ay bearnaise 11.jpg

Lohmanders Bearnaise
Pris: 19,95 kr 200 g.
Konsistens: Tjockare och dallrig. Utseende: Ser okej ut. Smak: – Den smakar inte så mycket. Det här är inte bearnaise för mig, säger Martin.
– Å fy! Eftersmaken är bara smörig. Den smakar ansjovis och smör, säger Pernilla.

1_geting

Vill du prova att göra egen bearnaise? Här är receptet!

Lägg den på hamburgaren som Tommy Myllymäki!

1 kommentar om "Här är godaste bearnaisesåsen i butik"
  • Jonas
    Jonas

    Det här är nog den sämsta test jag läst. Lohmanders gör en klassisk god bearnaise. Erik Lallerstedt må vara en bra kock men hans såser (inklusive hans bea) är överarbetade och inte speciellt goda. När jag testade Rydbergs tillsammans med en stekt lammkorv på ICA var det mest intressanta just lammkorven. Dom andra såserna har jag inte provat men jag betygen för dessa är antagligen lika missvisande.