Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Här är blommorna du kan äta

Ute i naturen väntar ett välfyllt skafferi av ätbara växter. Men det är inte bara harsyra och stensöta som får det att vattnas i munnen. Även vissa blommor går att äta. Vi listar tio ätbara favoriter att pynta maten med.
Zucchiniblommor

Zucchiniblommor

En delikatess som ofta glöms bort! Odlar du zucchini eller pumpa, se då till att ta vara på de gula blommorna. Plocka bort pistillen, den kan lätt bli lite träig i smaken. Blommorna är goda att steka, fylla, fritera eller fina att dekorera med. Plocka blomman tidigt på morgonen då den är öppen och därmed lättast att fylla.

Odlar du inte själv kan du leta bland saluhallar som ibland säljer blommorna.

Läs också: Så friterar du zucchiniblommor

Läs också: Fyllda zucchiniblommor – recept 

2 av 10

Läs också: Foraging – guide till trenden att plocka egen mat

Läs också: 10 vilda växter du kan äta och plocka

Källa: 4health.se, landleyskok.se

Annons: