Logga in här

Här är 5 bra anledningar att frossa i jordgubbar!

2,2 kilo äter vi svenskar per person och år, och varje sommar skördas totalt 20 000 ton jordgubbar. Tala om favoritbär!
Hela dagliga dosen av C-vitamin

Hela dagliga dosen av C-vitamin

Jordgubbar är rena superbären! En portion ger dig hela den rekommenderade dagsdosen av C-vitamin – vilket förbättrar din fettförbränning och boostar immunförsvaret. Färre förkylningar!

1 av 5

Läs också: 5 anledningar att alltid ha citron hemma

Läs också: 5 skäl att äta vattenmelon

Läs också: 6 anledningar att älska granatäpple

Källor: svenskajordgubbar.se, huffingtonpost.com

Jordgubbar är botaniskt sett inte bär utan skenfrukter. De små kärnorna utanpå jordgubbarna är små nötter. Själva plantan tillhör familjen rosväxter.

Jordgubbar är hybrider inom smultronsläktet. De kallades ananassmultron när de introducerades i Sverige under senare delen av 1700-talet. Namnet jordgubbe kom till i svenska språket 1841. ”Gubbe” är från början dialektalt och betyder liten klump.

Annons: