Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonlakritsskallen – här är allt du behöver veta om den

Hallonlakritsskallen är godiset på mångas läppar. Här är allt du behöver veta om hallonlakritsskallen.

Vi vet, vi har kanske snöat in för mycket på det här med hallonlakritsskalle. Men det är ju så gott! Så förlåt, men vi kunde inte hålla oss – här är listan på vårt favoritgodis! Eller ett av dem i varje fall…

Hallonlakritsskalle.

Foto: Bubs.

1. Hallonlakritsskallen började tillverkas 2001. Tillverkningen sker i godisföretaget Bubs regi i Torsvik strax söder om Jönköping.

2. Den traditionella hallonlakritsskallen finns även i mini-, skum- samt en sockerfri variant.

3. Hallonlakritsskallen är inte lämplig för vegetarianer. Detta eftersom den innehåller färgämnet E120, som är en animalisk produkt.

4. Hallonlakritsskalle-godiset är inte bara godis, smaken finns även i glöggform. Dessutom lanserades det under våren 2015 i vattenform, mineralvatten med hallonlakritsskalle-smak. Hur det smakar? Kolla här.

5. Hallonlakritsskallen blev 2014 utsett till ”Sveriges bästa lösgodis” i nöjesbutikskedjan Hemmakvälls idolgodis-tävling.

Hallonlakritsskalle på Facebook.

Foto: Facebook.

6. Hallonlakritsskallen är mycket uppmärksammad bland svenska följare på Facebook. Företagssidan ”Hallonlakritsskalle” överträffas i antal följare bara av Coca-Cola. Bland dem som ligger efter finns hamburgerjätten McDonalds och glassjätten Ben & Jerrys. Antalet gillare? 338 000!

7. Godis i många situationer – på Facebooksidas skildras hallonlakritsskallen i olika roller. Bland annat badar den skumbad med skumtomtar, dansar kring midsommarstången och gör en roll som den svenska kungen. Kolla in!

8. En traditionell hallonlakritsskalle innehåller 46 kalorier och 11 gram kolhydrater. Fett och proteiner är det noll av.

Läs också: Visste du det här om Ahlgrens bilar? 

Läs också: Glassen du väljer kan avslöja din personlighet – kolla här!

Text: Bengt Isaksson

Källa: bubs.se, socialbusiness.se