Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hållbarhet – så länge håller maten i kylskåpet

Mat håller sig längre än man kan tro så länge den förvaras på bästa sätt, i många fall i kylskåpet. Här är de vanligaste livsmedlens livslängd i kylen!

Köttet du öppnade förra helgen håller sig inte fräscht i kylskåpet i evigheter. Dock håller många livsmedel ofta längre än man kan tro, om du förvarar de rätt. Se hela listan på hur länge maten klarar sig efter sitt bäst före-datum och efter att du har öppnat förpackningen!

Frukt och bär

Frukt och bär

Frukter blir enkelt skrynkliga och mosiga, men genom rätt förvaring håller de längre!

Hallon och jordgubbar: 2-3 dagar

Vindruvor: 5-7 dagar (skölj dem inte förrän du ska äta dem så undviker du att de blir mosiga)

Blåbär: 1-2 veckor

Äpplen: 3-4 veckor

2 av 5

Läs också: Så länge håller maten i frysen

Läs också: Detta kan du göra med maten efter dess bäst före-datum

Källa: independent.co.uk, Livsmedelsverket, Icakuriren, Kokaihop