Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gröna recept till St Patrick’s day

Gröna recept till St Patrick’s day

Fira Irlands nationaldag med grön mat. Här är recept på grön smoothie, knallgrön ärtpesto och pastellgröna macarons. Gott och fint till Saint Patrick’s day 17 mars!

Givetvis kan man färga vattnet denna dagen i en härlig grön nyans eller grädden till pannkakorna.

Läs också: Fler recept med irländska inslag

Avsluta din gröna middag med en vegansk Irish coffee

Läs också: Därför ska du dricka en grön smoothie

√ Saint Patrick var inte irländare – Sant! Det irländska helgonet vad i själva verket inte irländare utan föddes i Wales.

√ Saint Patrick hette inte Patrick – Sant!
Trots att det på den tiden fanns över 100 variationer, både kvinnliga och manliga, av namnet hette denna helgonförklarade man faktiskt någonting helt annat – nämligen Maewyn Succat.

Irländarna dricker mest Guinness i världen – Falskt!
Nigeria är faktiskt landet där det dricks mest Guinness. Av den totala Guinness-konsumtionen i världen står Afrika för ca 40 %. Där är också 3 av de 5 Guinness-ägda bryggerierna stationerade.

√ Bandet U2 kommer ifrån Irland – Falskt!
Endast Bono and Larry Mullen Jr. är irländare. David Howell Evans, mer känd som The Edge, och Adam Clayton är faktiskt födda i London respektive Oxfordshire i England.

√ Irländarna är det mest rödhåriga folket i världen – Falskt!
Trots att rött skägg och rött hår har blivit en symbol för både Irland och St. Patrick’s Day är det endast 10 % av irländarna som faktiskt är rödhåriga. I Skottland har däremot har hela 13 % av befolkningen rött hår.

√ Guinness innehåller vatten från River Liffey i Dublin – Falskt!
Trots att bryggeriet St. James’s Gate ligger precis intill floden kommer vattnet som används för att producera Guinness faktiskt från Wicklow Mountains i de östra delarna av landet.

Källa: Carlsberg Sverige