Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Odla groddat hemma – steg för steg-guide till egen odling

Odla groddat hemma – steg för steg-guide till egen odling
Att grodda är både gott, nyttigt och ekonomiskt. Och det är enkelt att odla på egen hand. Här får du tipsen på hur du lyckas!

Groddar är inte bara goda att äta utan innehåller också en hel del näring. Att odla egna groddar är enkelt och kostar betydligt mindre än om du köper färska groddar i affären. Dessutom är odlingen ett fint inslag i köket när den börjar bli grön.

Groddar av solrosfrö

Groddar av solrosfrö. Foto: Fotolia

Groddar kan du ha på en smörgås, i sallad eller toppa en soppa med. Eller varför inte ha den i en smoothie? Gott är det!

Så odlar du groddar steg för steg:

  • Häll de torkade mungbönorna i en glasburk
  • Fyll på med några centimeter vatten
  • Klipp till en bit spetstyg
  • Fäst tyget på burken med en bit snöre
  • Låt stå cirka 8 timmar
  • Häll av vattnet
  • Ställ burken mörkt
  • Skölj bönorna med vatten två gånger per dag i fyra dagar
  • Nu är groddarna klara att ätas

Du kan också grodda linser, solrosfrön, quinoa med flera.

Groddar - senapsfrö

Varför inte starta en lite mikroodling av senapsfrön. Foto: Fotolia

Läs också: 5 saker du inte visste om groddar

Läs också: Så odlar du egen ingefära

Läs också: Tips på hur du får dina örtkryddor att leva länge

Torkade mungbönor
Glasburk
Vatten
Sax
Spetstyg
Snöre

Annons: