Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grilltider – så länge ska maten ligga på grillen

Fågel och fisk eller grönsaker och ost – det är svårt att veta hur länge varje livsmedel egentligen behöver ligga på grillen. Använd Mitt köks smarta guide för en riktigt lyckad grillning!

Tänk på att alla grilltider är cirkatider. Lagom tid beror på råvaran, hur varmt det är i grillen, hur tätt livsmedlen ligger, om man grillar med eller utan lock och så vidare.

Fisk

Fisk

Fiskfiléer grillas direkt över glöden, medan hela fiskar grillas indirekt.

Abborre, hel: 10 minuter på varje sida.

Gös, hel: 14 minuter på varje sida.

Laxfilé i bit, cirka 600 gr: 8 minuter på varje sida.

Pilgrimsmusslor: 1 minut på varje sida.

2 av 5

Läs också: Mitt köks allra bästa grillrecept

Läs också: 6 udda saker att grilla