Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grilltider – så länge ska maten ligga på grillen

Fågel och fisk eller grönsaker och ost – det är svårt att veta hur länge varje livsmedel egentligen behöver ligga på grillen. Använd Mitt köks smarta guide för en riktigt lyckad grillning!

Tänk på att alla grilltider är cirkatider. Lagom tid beror på råvaran, hur varmt det är i grillen, hur tätt livsmedlen ligger, om man grillar med eller utan lock och så vidare.

Grönsaker och ost

Grönsaker och ost

Grönsaker grillas direkt över glöden, förutom lök och rotfrukter som behöver längre tillagningstid och därför grillas indirekt.

Fetaost i 1,5 cm tjocka skivor: 1 minut på varje sida direkt på galler, eller 5 minuter på aluminiumfolie.

Halloumiost i 1,5 cm tjocka skivor: 2 minuter på varje sida.

Lök, hela små: 12 minuter. Om löken förvälls 5 minuter i lättsaltat vatten förkortas grilltiden till hälften.

Majskolvar, hela: 15 minuter.

Sparris, grön, hel: 4 minuter runt om.

1 av 5

Läs också: Mitt köks allra bästa grillrecept

Läs också: 6 udda saker att grilla 

Annons: