Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Granatäpple – så kärnar du ur den på 10 sekunder

Granatäpple – så kärnar du ur den på 10 sekunder
Att kärna ur ett granatäpple kan vara svårare än man tror. Så knepigt att man kanske undviker att köpa den underbara frukten. Men nu har vi lösningen, så enkelt att det är löjligt.

Alla som gett sig på att försöka öppna och få ur kärnorna ur ett granatäpple vet hur knepigt det är. Det slutar ofta i kladd och trasiga frön, vilket gör att man kanske inte köper den underbara frukten fastän man skulle vilja.

Men det finns ett trick som löser allt. Skär runtom äpplet med en kniv, utan att förstöra kärnhuset. Vrid sedan de båda halvorna åt motsatt håll tills de lossnar. Vänd en halva upp och ned mot handflatan. Ställ en bunke under och slå på halvans skal med en träslev. Vips, trillar alla frön ut, hela och fina. Enklare kan det knappast bli!

Läs också: Så skalar du en vitlök utan att röra vid den!

Tips: Ekologisk granatäppeluice på bag-in-box till bästa pris – erbjudande från webbshoppen Happy Green i samarbete med Mitt kök (extern länk)

Text: Maria K Broman