Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gott utan socker– 7 nyheter i butik

Gott utan socker– 7 nyheter i butik
Om du vill ha ett lite mer hälsosamt alternativ till godis under filmkvällen eller ett snabbt mellanmål som inte innehåller en massa socker så finns det just nu spännande nyheter för dig i butik

100% mango

Smiling lanserar en fruktstång av torkad mango som är perfekt att ha i väskan om du skulle bli hungrig. Stången är Fairtrade-märkt och innehåller bara mango, helt utan tillsatser. Mangon odlas, förädlas och slutförpackas i Ghana, sedan fraktas den på båt direkt till Sverige utan onödiga mellanhänder.

Nyttigare fika

Är du en person som älskar att fika och äta godsaker men skulle vilja att det fanns något hälsosamt alternativ? Familjeföretaget Get raw har sedan tidigare en chokladboll i sitt utbud och lägger nu till två nya bollar med smak av olika bakverk. Lemon cake ball har en intensiv smak av citron och Cinnamon bun ball ska efterlikna det innersta i en kanelbulle. Basen är mandelsmör, glutenfri havre och kokosnektar.

Extra protein

Proteinberikat ”spread” från HealthyCo med smakerna Salted Caramel, hazelnut och white chocolate. Gott på mackan i stället för vanlig nötcreme, dessutom utan palmolja.

Dubbelt så gott

Barebells fortsätter att lansera nyheter inom proteinbars-segmentet. De följer upp sin förra veganska lansering med en vegansk bar med smaken chocolate dough. Dessutom kommer de med två nya bars som de kallar ”double bite” där det finns två bitar i en förpackning. Kommer i smakerna caramel crisp och chocolate crisp. Alla innehåller över 15 g protein och är sockerfria (innehåller dock sötningsmedel.)

Linschips i litet format

Förutom godis och energidryck har företaget Pändy foods även linschips i smakerna dill & chives, onion, cheese & onion och sour cream & onion. Varje förpackning innehåller 40 g.

Veganskt godis med vitaminer

Wellibites är ett toppenbra alternativ till godis med socker. Wellibites är sockerfritt, veganskt och vitaminberikat och finns i fyra varianter: Ananas-passion & Svarta vinbär med vitamin B2; Hallon & Saltlakrits med vitamin B6; Hallon & Fläder med zink samt Extra salt saltlakrits med vitamin B12.

Gott på mackan

Garant lanserar en produktserie av nöt- och frösmör i smakerna mandelsmör, cashewsmör, nötsmör mix och frösmör mix. Produkterna passar perfekt som tillbehör till sallad, smoothies, acaibowls och bröd men går även utmärkt att använda i bakning.