Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glöm rött och vitt vin – nu är det nya blåa vinet här

Den blå drycken är tänkt att locka till sig en lite yngre publik som intresserar sig för vin.
Vinet får sin speciella färg från färgämnet antocyanin som finns i druvans skal.
Börjar du tröttna på rött och vitt vin? Inte sugen på rosé? Då kan kanske ett blått vin vara något för dig. Snart finns den spanska vinnyheten att köpa i Europa.

Det är företaget Gik som tillsammans med ett universitet i Baskien som utvecklat den färggranna drycken, och förhoppningen är att den ska slå stort hos de lite yngre vinkännarna, som inte bara önskar något smakrikt utan även något att visa upp för sina vänner. Drycken görs på en kombination av vita och röda druvor ihopsamlade från hela Spanien.

Vinets speciella färg får det delvis från färgämnet antocyanin, som finns naturligt i vindruvans eget skal. På företagets hemsida så skriver flera som provat på drycken att de valt den på grund av att man ville testa något nytt och spännande.

Så när kommer den här fantastiska iden till Sverige? Det är det tyvärr ingen som vet än, drycken kommer att börja säljas i olika länder i Europa de kommande månaderna, och kommer bland annat finnas att köpa i Frankrike, Holland och i England. Svenska vinfantaster som är intresserade får bara hålla tummarna och hoppas att drycken letar sig hela vägen upp genom Europa. en flaska kommer att kosta cirka 75 kronor.

Samtliga bilder från Giklive

6 kommentarer om "Glöm rött och vitt vin – nu är det nya blåa vinet här"
  • Hansing
    Hansing

    Bara att hoppas att det smakar bra. Färgen är ju ganska läcker. Spanien är ju kända för förstklassiga viner.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Hansing

      Eller hur! Vi får hålla tummarna för det. /Stina, webbredaktör Mittkök.se

  • carl-henrik
    carl-henrik

    Intressant. Finns det naturliga egenskaper utöver de som finns i rött/rosé/ eller vitt vin?
    Hur får man det att bli blått?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till carl-henrik

      Hej! Det blåa vinet göra på en kombination av röda och gröna druvor. Färgen kommer delvis från antocyanin, som finns naturligt i skalet och delvis från färgämnet indigo. /Stina, webbredaktör Mittkök.se

  • Maajja
    Maajja

    Finns redan ett blått vin från Spanien bodegas Perfer han var först med blått vin! Supergott

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Maajja

      Spännande! Det måste vi kolla upp. /Stina, webbredaktör Mittkök.se