Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blossa – smakerna år från år

2003, det första året årgångsglöggen lanserades, var årets smak pomerans.
År 2004 var det vinteräpple. Den klart torraste glöggen som innehållit minst socker - cirka 130 gram.
2005 var det hjorton & armagnac som kryddade årets årgångsglögg.
Lingon & enbär smaksatte 2006 års årgångsglögg.
2007 var det havtorn & kanel som fick smaksätta glöggen.
2008 var flaskan blå och smaken likaså, blåbär.
Syrlig clementin blev 2009 års smaksättning.
Den guldiga flaskan 2010 innehöll glögg med smak av saffran.
2011 blev smaken Arabica, gjord på den exklusiva arabicabönan från kaffeplantage i El Salvador.
2012 var smaken hämtad från Japan och kryddad med den asiatiska citrusfrukten yuzu och ingefära.
2013 hette glöggen Dalecarlia, som är latin för Dalarna, och det var det smakerna hallon & nypon som fått smaksätta den.
Inspirerat av dalgångarna i Provence blev årets smak 2014 Lavendel.
2015 inspirerades glöggen av England och smaken blev earl grey.
2016 års glögg från Blossa är smaksatt med kråkbär och inspirerad av naturreservatet Storskogen i Jämtland.
2017 var det färg i fokus när Blossa lanserade sin nya glögg med smak av solmogen mango, het chili och kryddig spiskummin. Namnet? Blossa 17 Old Delhi.
2018 smakade årets glögg från Blossa limoncello och basilika. En doft av solvarm citrus från Italien i ljusblå flaska.
Blossa 19 Aloha har smak av såväl passionsfrukt som kokos, hibiskusblomma och kaffe.
2003 började Blossa sälja sin årgångsglögg och sedan dess har det hunnit bli en hel del olika smaker. Se hela listan i bildspelet ovan.

Jul och advent betyder äntligen glöggtider. Glöggen har gått från att vara en värmd kryddad rödvinsdrink till att vara ett smakexperimenterande utan dess like. Varje år lanserar Blossa en ny årgångsglögg och idag produceras ungefär 700 000 flaskor varje år.

Mellan 2003 och 2010 var den röda tråden Norden och jul, men sedan 2011 är Blossa ute och reser och bestämmer smakerna efter platser. Själva drycken tas sedan fram i ett pyttelitet labb på Gärdet i Stockholm – där det mixtras i allra största hemlighet.

Sugen på att göra din egen glögg istället? Här är ett enkelt och gott recept!

Läs också: Visste du det här om glöggen

Annons: