Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glögg – 7 saker du inte visste om drycken

Glögg är ett självklart inslag under jul och advent. Vi dricker flera miljoner liter varje år. Här är 7 saker du inte visste om drycken.

Vi dricker fem miljoner liter glögg varje jul.
Kanske är det inte så konstigt, då det på Systembolaget finns över 80 sorter att välja på.
Men vad vet du egentligen om den populära juldrycken?

Hälsobringande

Hälsobringande

Under medeltiden var kryddvin mycket populärt i Europa. Kryddorna ansågs hälsobringande, men kunde också dölja dålig smak på vinet. Romarna i det gamla Grekland smaksatte med både kryddor och blommor.

1 av 7

Läs också: Så skållar du mandel på ett par minuter

Läs också: Så gör du egen glögg

Källor: Spritmuseum.se, Systembolaget, Birkestedt.se

Text: Maria K. Broman

Glögg ska värmas långsamt.

  1. Häll i glöggen i en kastrull
  2. Värm den långsamt.
  3. Använd gärna termometer, alkoholen börjar dunsta vid 78 grader.
  4. Värmer du alkoholfri glögg drar du av den från plattan strax innan den börjar sjuda
Annons: