Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glassiga nyheter i frysdisken

Ben & Jerry's drar ner på kalorierna och Sia satsar på sitt premiumsortiment. Ta del av de senaste glassnyheterna här.

Glassig nyhet från kakfabriken

Foto: Lotus biscoff

Kakan Lotus biscoff är kanske inte så känd i Sverige, men en stor favorit i andra länder. Nu hoppas tillverkarna att även svenskarna ska få upp ögonen för den spröda kakan när den tar plats i krämig gräddglass. Glassen finns i tre olika smaker: original, blueberry cheesecake och belgian chocolate chips.

Omdöme belgian chocolate chips: Glassen är fullproppad med små kexsmulor som smälter i munnen så fort man tar en tugga. Smaken på kexsmulorna är som en blandning mellan Digestivekex och pepparkakor, ganska spännande faktiskt. Tillsammans med chokladbitarna blir det en oväntad glass med god smak.

Betyg: 4 av 5.

Omdöme blueberry cheesecake: Grädde är nummer två i ingredienslistan vilket märks när man äter glassen, den är väldigt krämig och gräddig. Uppfriskande med syrliga blåbär och cheesecakesmaken sitter där den ska. En riktigt god och spännande glass!

Betyg: 5 av 5.

Sockerfritt från Barebells

Foto: Barebells

Barebells utökar sin befintliga glassfamilj med ännu en styckglass, den här gången Raspberry Licorice – en krämig hallonglass doppad i saltlakrits.
Glassnyheten är precis som det övriga sortimentet berikad med protein och utan tillsatt socker.

Omdöme: Riktigt gott lakritshölje, precis som det ska smaka! Hallonglassen är söt med en tydlig hallonsmak som gifter sig fint med lakritsen. Dock höjer vi ett litet varningens finger för dig som är känslig mot sötningsmedel.

Betyg: 4 av 5.

Sias finaste glass

Foto: Sia

Exklusiva råvaror med ännu mer svensk färsk grädde. Så beskriver SIA Glass sin premiumglass ”Vår Finaste” som nu lanseras i en ny pappförpackning. Glassen finns i fem olika smaker: chokladtryffel, lemoncurd, valnöt, vanilj och pistage.

– Vi vill skapa världens bästa glass och det har vi gjort med hjälp av noggrant utvalda råvaror av högsta kvalité. Vår finaste glass helt enkelt, säger Dan Bengtsson, Marknadschef på SIA Glass, i ett pressmeddelande.

Omdöme pistage: Smaken kommer väldigt direkt men försvinner ganska snabbt. Den smakar mer bittermandel och marsipan än vad det smakar pistage, vilket verkar vara ett återkommande problem för glasstillverkarna. Det är gott med bitar av pistage i, men i övrigt kan det inte vara så mycket pistage i tyvärr.

Betyg: 3 av 5.

Ben & Jerry’s drar ner på kalorierna

Foto: Ben & Jerry’s

Moo-phoria Poppin’ Popcorn består av karamellglass med chokladtäckta popcorn och sötsalt kolasås. Med naturliga råvaror såsom fruktos innehåller glassen enbart 115 kalorier och är även Fairtrade-certifierad, vilket betyder att den är tillverkad med schyssta villkor.

Omdöme: Glassen har en mild kolasmak men sedan är det inte så mycket mer, vilket är förvånande eftersom Ben & Jerry’s annars är ”more is more”. Det är gott med de små popcornbitarna som ger lite tuggmotstånd, men tyvärr är helhetsupplevelsen en ganska smaklös och intetsägande glass.

Betyg: 2 av 5.

Läs också: Här är GB:s glassnyheter 2020

Läs också: 8 kalla fakta om glass