Logga in här

Glassiga nyheter att lysa upp hösten med

Glassiga nyheter att lysa upp hösten med
Glass kanske inte är det första du tänker på när hösten drar in men en god glassnyhet lyser upp även den mörkaste av årstider. För den som är glassugen året runt finns flera nyheter att hålla utkik efter i glassdisken. Mitt kök har testat några av dem.

SIA Glass

Foto: Sia Glass

SIA Glass har under året lanserat flera nya smaker i sortimentet ”Vår finaste” som är det halländska företagets lite lyxigare glass. Hösten 2020 presenterar man Salt Karamell som är en krämig gräddglass som smakar dulche de leche som får sällskap av en saltsöt kolasås. Sedan tidigare finns bland annat smakerna lemoncurd, valnöt och pistage i Vår finaste-serien.

SIA Glass gör sin glass på 100 procent svensk färsk grädde från bland annat den egna mjölkgården Berte Gård.

Omdöme: En fantastiskt god och krämig glass med en perfekt blandning av sött och salt. Jättegod kolasås som vi gärna sett ännu mer av. Betyg 4

GB

Glassjätten GB Glace satsar på klassiker i ny förpackning och nya smakkombinationer och randig kalasglass till yngre glassälskare. Gräddglass gammaldags vanilj 0,5 L, kommer i två nya smaker, chokladrippel och blåbärsrippel, och presenteras i ny kostym. Helt ny i sortimentet är Clownen Clovves randiga favoriter 0,5 L i smakerna jordgubb/vanilj, choklad/kola och päron/vanilj. De här glassarna är märkta med GB:s ”Ansvarsfullt utvecklad för barn* och innehåller 30% mindre socker än liknande glassprodukter.

Läs också: Så gör du egen glass

Servera glassen på fina fat eller i skålar och med bra skedar, då blir den allra godast. Annons: Skedar ”Nouva Ice cream” från WMF. Läs mer och köp här. (Extern länk)

Guteglass

Foto: Guteglass

Tillsammans med Gabriel Jonsson, Sveriges Mästerkock 2019, har det gotländska företaget Gute Glass tagit fram glassen Kanelbulle, en glass som innehåller svinnbullar från Själsöbageri på just Gotland.

En god glass i dubbel bemärkelse alltså. Glassen finns på Gotland samt i utvalda butiker runt om i landet och på Coop.se samt Mathem.se

Ben & Jerry’s

Den amerikanska glassjätten Ben & Jerry*s slog i början av 2020 sina påsar ihop med Netflix och skapade glassen Netflix & Chilll’d. Nu gör man en variant på glassen som även passar veganska glassälskare. Ben & Jerry’s Non-Dairy Netflix & Chilll’d är en jordnötssmörs-glass med söta och salta pretzel-swirls samt fudge brownies.

Omdöme: En god men lite genomskinlig glass. Krämigheten saknas och den smälter väldigt snabbt. Härlig smakkombination av sött och salt men aningen för tunn och tappar därför i smak. Äter du mjölkprodukter rekommenderas Netflix & Chilll’d varmt. Den är väldigt god. Betyg 2

Läs också: Recept på bananglass

Foto: Designtorget

Servera glassen i fina skålar eller ge bort i present till glassälskare. Annons: Skålar ”Dis” från Designtorget. Läs mer och köp här. (Extern länk)

Triumfglass

Triumfglass presenterar flera nyheter för glassugna. Farbror Arnes, nu i ny design, kommer under hösten i två nya flerpack – pinnarna Kladdkaka, som är en chokladgräddglass med en kärna av kladdkaka, doppad i mjölkchoklad och Gräddkola, en vaniljgräddglass doppad i mjölkchoklad och gräddkola. Och från Fazer premium presenteras flerpack med strut av chokladgräddglass och mjölkchokladsås toppad med ett chokladöverdrag i ett rån som smakar choklad. Från Triumfs glassfabrik i Sävedalen släpper man en Salt karamell-nyhet om 0,5 liter fylld med karamellgräddglass och salt kolasås.

Fazer presenterar också glassen Marianne, 0,5 L,  som gästspelar i frysdisken från och med vecka 45.

Lily & Hanna’s

Lily & Hanna’s Rawfood Ice Dream lanserar veganglassen Crème Caramel Vanilla Bliss för alla som gillar krämig vaniljglass utan tillsatser. Gräddigheten kommer från blötlagda cashewnötter som mixas med kokosmjölk. Glassen finns på Coop.

Sia Glass Tomteglass 2020Och slutligen en glass med julsmak. SIA Glass lanserar i slutet av oktober ”Glöggmys”. Det är fjärde året i rad som glassföretaget tar fram en speciell Tomteglass. Året smak ”Glöggmys” görs av svensk gräddglass med glöggsmak med slingor av glöggrippel och rostad hackad mandel.

– Ordet glögg kommer av det gamla uttrycket att glödga, som betydde att värma upp – och i år är vi säkra på att även en kula kall Tomteglass kan bidra till en varm atmosfär, säger Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass, i ett pressmeddelande.

Tidigare Tomteglassmaker är Skumtomte, Lussebulle och Marsipangris