Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

GB gör fikaglass med smak av kladdkaka och hallongrotta

GB Gräddglass Fikaglass är en mix av klassiska kakor och glass. Eller vad sägs om glass med smak av hallongrotta eller kladdkaka? GB:s nyheter ryms i 480 ml pappförpackningar. Foto: GB
Fyra smaker Fikaglass ser dagens ljus inför glassäsongen 2019. Hallongrotta, morotskaka, äppelpaj och kladdkaka. Men var är kanelbulleglassen? Foto: GB
I Sverige älskar vi fika, och glass. Och just de två ingredienserna har glassjätten GB blandat i sin nyhet Fikaglass. Bra kombo eller för mycket av det goda återstår att se.

Swedish Fika har blivit ett begrepp. Det finns nu kanelbulle-workshops i Los Angeles där man får lära sig baka Swedish cinnamon rolls. Och på Designtorget finns nu bakboxen ”No. 1 Kanelbullar – Fika like a Swede. Wherever you are” för den som vill ge bort lite svenskt fika. Och givetvis hakar glassfabrikanterna på ”fika”-trenden.

– Begreppet fika är något unikt för Sverige. Det innefattar väldigt mycket. Goda kakor såklart, men också paus och gemenskap vilket även hör glassen till. Därför har vi arbetat med några av de mest populära recepten på svenska fikaklassiker och gjort glass av dem. /…/, säger Julia Lundström Stenudd, produktchef på GB Glace i ett pressmeddelande.

Läs också: Så smakar årets nya glassar från GB

Glassen som lanseras 2019 kommer i smakerna kladdkaka, morotskaka, hallongrotta och äppelpaj, gräddglass blandad med välkända kakbitar från fikabordet. Saknar du just kanelbulleglassen får du snällt blanda den själv i en vanlig vaniljglass och fixa egen fika-glass.

GB är dock inte ensamma om att mixa glass och klassiska svenska kakor. SIA Glass satsar också på kulglass med smak av morotskaka, t ex.

Läs också: Recept på godaste fikat hittar du här!

Läs också: SIA Glass lanserar Unicorn-glass 2019