Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frukost – det här ska du inte äta på morgonen

Frukost är dagens viktigaste mål. Ändå slarvar alltför många med den. En del äter ingenting, och många som äter - äter helt fel. Här är maten du ska försöka undvika helt till frukost!

Har du svårt att få till frukosten på morgnarna? Att äta en dålig frukost är lika illa som att inte äta någon frukost alls. Det sätter prägel på hela dagen, blodsockret faller, man får problem med orken och kroppen lyckas inte få till jämnt näringsintag.

Chokladmjölk och kaffe

Chokladmjölk och kaffe

Chokladmjölkpulver innehåller mycket socker. Använd riktig kakao i stället om du vill dricka choklad. Folk med känslig mage ska helst inte börja dagen med kaffe då det innehåller både syra och koffein. Espresso är snällare mot magen.

Här är spännande saker du borde veta om kaffe

1 av 7

Läs också: Se här vad dina frukostvanor avslöjar om din personlighet

Läs också: Kolla in tipsen som ger dig en god frukost

Källa: Mynewsdesk.com, Fitnessoch hälsa.se, Kosttipset.se, Äktavara.org, Natgeo.se, Allergimat.com
Text: Maria K Broman

Livsmedelsverkets rekommendationer säger att vi bör få i oss 20-25 procent av hela dagens kaloribehov till frukost. En bra frukost har oerhört stor betydelse för såväl hälsa som prestationsförmåga och påverkar dessutom vikten positivt eftersom den sätter i gång förbränningen.

Tipset för dåliga morgonätare är att vänta tills man kommer till jobbet, eller börja dagen med en promenad för att kickstarta aptiten. Alternativt börja dagen med ett glas ljummet citronvatten.

Annons: