Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Förrätt till nyår – recept

Förrätt till nyår – recept
Förrätter till nyår kan bestå av allt från toast skagen till gratinerad chèvre eller carpaccio. En riktigt smaskig förrätt till nyårsfesten sätter tonen för resten av kvällen, och hela året för den delen! Här är våra bästa tips och recept.

Förrätter till nyår ska kännas både lyxiga, och inte vara allt för mättande eller svåra att göra. Och dessutom ska de vara en bra start på det nya året! Några väl beprövade favoriter till nyårsfirandet är klassikern toast skagen, parmaskinka med chevre eller varför inte testa att göra en skaldjurscocktail?

Här är våra bästa recept på förrätter till nyår!

Läs också: Här är årets godaste bubbel – champagne och mousserande vin

Läs också: Bästa recepten till nyårsmeny – från snittar och förrätt till varmrätt, bubbel och desserter

Läs också: Så delar du hummern enklast

Läs också: Bästa receptet på rödvinssås

En förrätt ska vara aptitretande, och inte allt för mastig.

Ett tips är att ha ett genomgående tema på din meny, och välja förrätter till nyårsfirandet efter vilka andra rätter du tänker servera. Ska du exempelvis servera fisk till huvudrätt kan det vara en god idé att servera en räksmörgås eller laxmousse som förrätt till nyårsmiddagen.

Det är alltid trevligt och uppskattat att bjuda på en förrätt. Har du ont om tid på själva nyårsafton finns det många förrätter som du kan förbereda dagen innan, till exempel en paj eller en skagenröra.