Logga in här

Finsk påskdessert och skumma harar – här är årets goda påsknyheter

Finsk påskdessert och skumma harar – här är årets goda påsknyheter
Lagom till påsk fylls butikerna med diverse påskprodukter inför vårens stora högtid. Här kan du se ett urval av dessa.

Färgglad design på populär lakrits

Foto: Lakritsfabriken

Lagom till påsk lanserar Lakritsfabriken två vackert förpackade lakritsfavoriter i design av Mia Stolpe. Presentförpackningen innehåller några av Lakritsfabrikens storsäljare, två sorters mjuklakrits (en söt och en salt) samt två chokladdoppade sticks. En med ljus choklad och lakritsgranulat och en med mörk choklad. Till höger på bilden är chokladdragerad lakrits med smak av passionsfrukt.

Skumma harar

Foto: Cloetta

Nu får Cloettas klassiska skumtomtar sällskap av skumharar, lagom till vårens stora högtid. De nya fluffiga hararna har en härlig smak som har mycket gemensamt med Cloetta Juleskum. Men är det samma smak?

– Vi har haft många interna diskussioner om Cloetta Påskeskum verkligen har samma smak som Cloetta Juleskum eller inte, men det är det ingen som vet. Alla är dock överens om att smaken är så god att det är omöjligt att bara äta en skumhare, säger Emily Möller, produktchef på Cloetta, i ett pressmeddelande.

Påskdessert från grannen i Öst

Foto: Fazer

Memma är en självklarhet på det finska påskbordet, och nu vill Fazer att den också ska bli en svensk tradition. Den klibbiga påskdesserten är gjord av rågmjöl, malt och sirap och har en mustig, söt doft av spannmål. Traditionsenligt ska den ätas kall med mjölk eller grädde, men numera är det många som festar till den lite extra med glass.

Choklad från påskharen

Foto. Chokladfabriken

Chokladfabriken lanserar en chokladkaka gjord på mjölkchoklad från Valrhona med bitar av fina spanska mandlar och franskt flingsalt i en fin påskförpackning.

Ägget som låter dig vara kreativ

Foto: Fazer

Mignon-ägget är en riktig klassiker sedan 1896. Delikatessen består av en mandel- och nötnougatfyllning som för hand fylls i äkta äggskal. Vid tillverkningen av Mignon används 100 % ansvarsfullt producerad kakao. Dekorera Mignon-ägget som du tycker, skala och ät.

Äggformad lakrits

Foto: Lakrids by Bülow

Lakrids by Bülows nya äggformade förpackningar innehåller lakritskulor med smak av crispy caramel och vanilla mango. Crispy caramel består av mjuk lakrits, dulce-choklad, lakritspulver och små flarn av havssalt. Vanilla mangos mitt består av lakrits som är täckt med krämig vit choklad samt mango.

Marsipanägg från Lindt

Foto: Lindt

Lindt utökar sitt redan stora påsksortiment med marsipanägg där marsipanen är smaksatt med Amaretto och täckt i mörk mjölkchoklad.