Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Festis nya smaker – lakrits och popcorn

Klassiska päronfestis får sällskap av tre nya smaker i vår.
Nu lanseras törstsläckare med smak av kaffe, godis och popcorn.
Päron/popcorn, capuccino/twist och hallon/lakrits finns i butik från och med vecka 15.
I vår kan du släcka törsten med popcorn, kaffe och godis. Ja, i alla falla om du gillar smaken av popcorn i en dryck. Festis satsar nämligen på udda kombinationer i årets nyheter.

Festis lanserades i slutet av 60-talet och har blivit något av en utflyktsklassiker med smakerna päron och apelsin. Nu breddar man sortimentet med smakerna Hallon7Lakrits, päron/popcorn och cappucino/twist.

– Vi har låtit lekfullheten leda oss fram till de här nya, färgsprakande kombinationerna, säger Wiveca Fribert, varumärkesansvarig för Festis.

Andra som experimenterat med nya smaker är Loka som tidigare lanserat bubbelvatten med smak av bland annat chokladboll och mangopannacotta.

Nyheterna från Festis finns i butik från vecka 15. Samtidigt passar dryckestillverkaren på att sänka sockerinnehållet med 30% på samtliga av sina produkter.

Läs också: 8 tips på hur du smaksätter vanligt vatten – enkelt och supergott

Så här tyckte testpanelen om Festis nya smaker 2018:

”Hallon Lakrits smakar som godiset, så gillar man det kommer man även tycka om den här drycken. Smakar ju syntetiskt men det tänker jag att man är förberedd på.” ”Hallon och lakrits var inte så törstsläckande men om man gillar godiset kommer man älskar den.” ”Den smakar godis.”

”Hallonlakrits-festis är fullkomligt vidrigt! Smakar som en sämre variant av det där godiset.”

”Lakrits är alltid gott, älskar det, men inte som läsk. Kan dock ha flaskan att sniffa på, underbar doft.”

”Päron och popcorn var en märklig men god smakupplevelse. Lite om att skölja ner smöriga popcorn med päronsaft.” ”Päron popcorn var ingen höjdare”. ”Päron Popcorn är en märklig kombo som kommer med en smörig eftersmak som hänger kvar. Helt okej, men ingen höjdare.” ”Päron popcorn var den enda drickbara.”

”Smakar både kaffe (!!) och syntetiskt, inget av det tilltalar mig. Luktar dessutom mer popcorn än det smakar detsamma,. Oavsett så vill jag inte dricka utan äter hellre popcorn. Blä!”

”Cappucino Twist var väldigt märklig. Söt kaffesmak. Släckte inte precis törsten.” ”Smakar absurt.” ”Cappuccino Twist har tydlig lukt av kaffe men smaken är lite mer diskret. Knäpp men ändå rätt god. Min favorit av de tre.”

Läs också: Stort test av smaksatt bubbelvatten