Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fem fyndviner under 100 kronor

Fem fyndviner under 100 kronor

Rött vin är gott vin. Här är fem goda viner som inte kostar mer än 100 kronor. Fynd helt enkelt! Kolla in Mitt köks vinexperts tips.

The Tower shiraz 2012 (2159) Australien
Shiraz från Australien i generös stil har länge varit ett populärt vin. Detta vin har den mulliga, mörkbäriga solmogenheten med vaniljtoner men också stramare, kärnbärigare toner med svartvinbärssyrlighet som inte gör den för kraftfull.
PRIS: 89 kronor

Künstler pinot noir Tradition 2011 (2249) Tyskland
Pinot från Tyskland hör inte till vanligheterna i Systembolagets sortiment. Ljus brunaktig färg. Jordigt jordgubbig doft med solmognad. Fräsch smak i lättare stil som blandar solmogen jordgubbighet med friskare syrligt bett. Till elegantare kötträtter, gärna med en krämig sås.
PRIS: 99 kronor

Santa Ana shiraz Bonarda 2012 (2084) Argentina
Gott, kryddigt budgetvin. Lättdrucket med mörkbäriga toner och mjuk strävhet, går utmärkt att dricka i sig själv. Gjort på en blandning av druvorna shiraz och bonarda, som är vanlig i Argentina, men ursprungligen från Italien.
PRIS: 59 kronor

Beronia Viticultura Ecológica 2009 (12126) Spanien
Ekologisk rioja med trevlig, modern doft med mörkbäriga vildhallontoner i sval stil, kryddighet och fatkaraktär. Smakrikt vin med solmogen, fyllig bärighet, strävhet, fattoner och chokladtoner. Gott till kötträtter med krämiga tillbehör.
PRIS:  79 kronor

Château Pech-Latt 2011 (2233) Frankrike
Sydfranskt vin med körsbärig, sval doft med syrlighet, fattoner och örtighet. Smakrikt, lite eldigt vin med sval blåbärsbärighet med lätt vinbärssyrlig lång eftersmak. Matvin, gärna till blodiga köttbitar med krämiga tillbehör.
PRIS: 95 kronor

Text: Jens Dolk

rödvinallergibaggen