Logga in här

Enkla knepet som avslöjar om restaurangen är fräsch

Enkla knepet som avslöjar om restaurangen är fräsch
Det är inte alltid lätt att veta om restaurangen du ska äta på är hygienisk. Men det finns ett enkelt knep som på bara några sekunder avslöjar hur fräscht köket är. Det visar en ny stor undersökning som Mitt Kök tagit del av.

En framgångsrik restaurang som lockar många besökare ska självklart laga god mat. Det är också viktigt med en trivsam miljö, trevlig personal och god service.
Men det är inte allt.
En sak som restaurangerna ibland verkar glömma bort är toaletterna. En snuskig och dålig toalett är en katastrof för en restaurang. Det visar en färsk undersökning som hygienleverantören Katrin har gjort. Enligt undersökningen skulle sju av tio svenskar nämligen inte återanvända till en restaurang med ofräscha toaletter. Hela 81 procent skulle också berätta för sina vänner om att toaletten på restaurangen var dålig.  Dessutom anser hela nio av tio svenskar att ofräscha restaurangtoaletter  indikerar att även köket är smutsigt och ohygieniskt.
– Det är tydligt att toaletterna spelar en viktig roll i vad människor får för intryck av restaurangen. Att toaletterna ska vara fräscha och rena kan kännas som en självklarhet, men tyvärr är det många restauranger som missar den aspekten vilket kostar dem kunder och i slutändan förstås även pengar. Att majoriteten till och med skulle undvika ett återbesök om en viss restaurang har en otrevlig toalett visar hur viktiga toaletterna faktiskt är, säger Kajsa Rynman, marknadschef på Katrin.
Så, ett enkelt knep för att kolla om restaurangen du ska äta på är hygienisk och fräsch, är att först kolla hur toaletten ser ut!

Läs också: Här är de snuskigaste platserna på restauranger!

Läs också: Restaurangerna kryddade maten med opium

Text: Christofer Byström