Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Du har skurit ditt bröd helt fel hela livet

Att skära en rund limpa så här är inte särskilt effektivt. Istället kan du göra...
...så här! Ställ din limpa på högkant och skär igenom den. Enkelt! Foto: Fotolia
Att skiva upp en limpa är ingen konst, eller? För att få varje bit jämn och fin bör man göra det med finnes, och inte som vi oftast gör. Här är "rätt" sätt att skära upp bröd.

Skär du upp din limpa eller härligt kladdiga längd uppifrån och ner? Då är det dags att tänka om. I alla fall om du vill skiva ditt bröd som ett proffs. Det går nämligen lättare och resultatet blir bättre om du gör på ett annat sätt.

Att skiva en limpa med hård och knaprig topp gör du enklast genom att vända på brödet ett kvarts varv och skära det på högkant. Alltså dela limpan genom att såga den, med tandad brödkniv, från sidan. En limpa i den rundare modellen är också enklare att dela från sidan då det innebär att du har mindre yta att skära igenom än om du skulle dela den ovanifrån.

Har du en längd med fyllning av något slag gäller samma princip, alltså dela den från sidan. I båda fallen gör man det här för att inte trycka ihop brödet/limpan/längden, inte behöver använda lika mycket kraft och för att få jämnare skivor.

Källa: Food52

Läs också: Du har använt ditt kaffefilter helt fel

Läs mer: Recept på limpor, söta kakor och härliga cheesecakes