Logga in här

Du har knäckt ägg på fel sätt hela ditt liv!

Du har knäckt ägg på fel sätt hela ditt liv!
Hur knäcker du dina ägg? Blir du också irriterad varje gång äggskal blandas ner i smeten eller i det stekta ägget i stekpannan? Här är smarta knepet du önskar du visste om tidigare!

De där äggskalen är inte roligt att bita i när du äter din färdigstekta pannkaka. Men hur många ägg man än har knäckt i sina dagar så verkar det ändå vara nästintill omöjligt att inte få med ett skal ner i pannan eller smeten.

Men vilket sätt att knäcka ägg är egentligen det bästa? Kanske knäcker du (som majoriteten av alla) ägget genom att slå det mot kanten av skålen eller kanten på stekpannan. Dags att tänka om!

Läs också: 9 myter om ägg du alltid trott på 

Därför ska du knäcka ett ägg på bordet

Det bästa sättet att knäcka ett ägg är genom att knäcka ägget mot en platt yta. Det finns flera anledningar till varför det är bättre att knäcka ägget mot till exempel bordet eller diskbänken; dels för att den skarpa kanten på en skål gör så att äggskalen trycks in i ägget och därför följer med ägget ut. Vid en platt yta minskar den risken då trycket på ägget fördelas mer jämnt. Att knäcka ägget på en platt yta gör också så att ägget inte lika lätt spricker och därmed slipper du äggskal i din mat! Lägg en bit hushållspapper på bordet där du ska knäcka ägget.

Kolla in det här klippet för att se hur du på smartast sätt knäcker ett ägg:

Källa: Huffington Post / Mitt Kök