Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dryckesnyheter: 7 nya smaker vi ser fram emot att släcka törsten med i vår

Nu är våren på ingång och det betyder nya friska och läskande drycker att se fram emot när det vankas varmare väder. Mitt kök har testat 7 stycken dryckesnyheter som dykt upp i dagligvaruhandeln.
Festis Raspberry Lemon och Festis Blueberry Pear

Festis Raspberry Lemon och Festis Blueberry Pear

Nu släpper Festis två nya smaker som dessutom är helt sockerfria, något de själva säger har efterfrågat av konsumenterna.
– Raspberry Lemon och Blueberry Pear är båda resultat av konsumenters efterfrågan av sockerfria Festis-smaker. Sockerfria drycker ökar generellt och därför tror vi verkligen att de två sockerfria nyheterna kommer uppskattas,
både av redan Festis-frälsta såväl som nya Festis-älskare, säger Wiveca Fribert, varumärkesansvarig för Festis.
I Raspberry Lemon samsas smaken av hallon med frisk citrus och i Blueberry Pear får söta blåbär sällskap av gröna päron.

Betyg från Mitt kök:

Festis Blueberry Pear

Färgen ser inte särskilt naturlig ut, men kan säkert tilltala den yngre målgruppen som troligtvis tycker att den ser spännande ut. Den smakar mest blåbär, men tyvärr har den en väldigt artificiell smak.

Betyg: 2/ 5.

Festis Raspberry Lemon

Den här smaken ser ändå mer aptitlig ut och normal i färgen. Den smakar ganska syrligt och har en tydlig smak av citron. Ganska uppfriskande men tyvärr faller den med en eftersmak av sötningsmedel. Ingen favorit hos oss på redaktionen.

Betyg:  2/5.

2 av 5