Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dryckesnyheter: 7 nya smaker vi ser fram emot att släcka törsten med i vår

Nu är våren på ingång och det betyder nya friska och läskande drycker att se fram emot när det vankas varmare väder. Mitt kök har testat 7 stycken dryckesnyheter som dykt upp i dagligvaruhandeln.
Loka Ananas & Yuzu och Loka Rött Äpple Päron

Loka Ananas & Yuzu och Loka Rött Äpple Päron

Loka har tagit fram två nya smaker lagom till vårsolens strålar är på ingång. Den ena ”Ananas & Yuzu” har en fruktig och uppfriskande smak som är både söt och syrlig där ananas från Sydamerika möter Yuzu från Asien.
– Lokas nya smak är fruktig och syrligt uppfriskande och passar som läskande törstsläckare på språng. Yuzu smakar som en blandning av fruktig mandarin och med lite beska från grapefrukt och ger det där extra till den ananasen. Magiskt god helt enkelt, säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef för alkoholfria drycker på Spendrups..

Till Lokas andra smak ”Rött Äpple Päron” har de hämtat inspiration från svenska fruktträdgårdar.

Betyg från Mitt kök:

Loka Ananas & Yuzu
Ny spännande smak från Loka med den trendiga citrusfrukten Yuzu. Vi på redaktionen tycker dock att den smakar mer ananas, även om vi känner en liten hint av yuzu. Ananasen ger en ganska söt smak så att blanda den med syrlig yuzu känns som ett bra drag. Den har små fina bubblor vilket gör den väldigt lättdrucken. Drycken känns somrig och vi tror att den kan fungera bra, både till dessert men även on the go.

Betyg: 3/5

Loka Rött Äpple Päron
Drycken har en ganska mild smak av äpple och päron där päronsmaken tar över lite. Den är god och fräsch med lagom stora bubblor, och passar både i farten och till den somriga lunchen. En i testpanelen tycker att smaken och doften är som hämtad från äppelgårdar på Österlen.

Betyg: 4/ 5

1 av 5