Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dessert till nyår – recept

Dessert till nyår – recept
Dessert till nyår är nyårsmenyns stora höjdpunkt. När passar det bättre att svänga ihop en riktigt mumsig dessert än på nyårsafton? Här är våra bästa tips och recept. 

Dessert är en mindre, söt maträtt, som du serverar efter huvudrätten. Desserten till nyår avrundar måltiden, och kanske till och med kan vara det sista du äter på hela året! Bara det är en god anledning att göra något alldeles extra.

Söta bär och vanilj

Chokladmousse, pannacotta, marängsviss, tryfflar, kladdkaka, gino – det finns en hel uppsjö av godsaker att välja och vraka mellan när du ska göra din dessert till nyår. Tänk på att inte göra en alldeles för stor och mastig dessert. En kombination mellan söta bär och vanilj, eller choklad och kokos gör garanterat succé!

Ta dig en titt på våra bästa recept på dessert till nyår, och låt dig inspireras!

Läs också: Utsökta huvudrätter till nyårsmiddagen

Läs också: Lyxiga och lättlagade förrätter

Förbered nyårsdesserten

Ett tips är att tänka ganska enkelt, och förbereda så mycket du kan innan gästerna kommer. Då kan du istället lägga tid på att göra fina dekorationer precis innan du ska servera din dessert.

Läs också: Bäst champagnen till nyår – här är den
Läs också: Nyårsmeny – från förrätt och varmrätt till plockmat och godaste vinet