Logga in här

Delicatobomben: Arraksbollen försvinner ur sortimentet

Delicatobomben: Arraksbollen försvinner ur sortimentet
Den som är sugen på den goda lilla konditoribiten med arrakssmak får leta förgäves. Det eftersom arraksbollen har gått i graven hos företagen Delicato och Gille.

Chokladbollar, dammsugare och gräddbullar i all ära, men en riktig klassiker som vi alla älskar har nu gått i graven. Det är Gille och Delicato som slutar producera den klassiska arraksbollen. Delicatos arraksboll försvann redan våren 2017 medan Gille tog bort sin från sortimentet i september förra året. Enligt ett mejl till sajten Fri Köpenskap skriver Delicato att produktionen upphörde eftersom efterfrågan var för låg, dock utesluter de inte att den kan återvända i framtiden.

Till Mitt Kök skriver Nadja Radwan, på Delicatos marknadsavdelning:
– Ja, det stämmer eller rättare sagt, den har redan tagits bort från sortimentet. Vi slutade tillverka Arraksbollar våren 2017 då dessa inte sålde tillräckligt mycket.

Men gråt inga tårar, den som saknar den lille godingen kan nämligen trösta sig med att de stora dagligvarukedjorna, Ica och Axfood, fortsättningsvis kommer baka arraksbollen.

”Eldorados arraksbollar finns i våra butiker och kommer att finnas kvar även framöver”, skriver Axfoods presschef Claes Salomonsson i ett mejl till Fri Köpenskap.

Källa: Fri Köpenskap