Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Därför tog Marabou bort trillingnöten

Trillingnöten ska bort ur Aladdinasken, in ska hallonlakrits.
– Vi tror att lakrits kommer att kunna fylla de stora skorna som trillingnöten
lämnat efter sig, 
säger Jonas Magnusson, marknadschef på Marabou.

trilling vs lakrits

Mitt kök har tidigare i dag rapporterat om att trillingnöten och körsbärslikören kommer att tas bort ur Marabous Aladdinask. Istället ersätts klassikerna av två nya smaker: hallonlakrits och fläderblom. Pralinbytet görs för att uppmärksamma att Aladdin fyller 75 år.

Bytet har rört upp känslor på sociala medier, framför allt när det gäller trillingnöten – en storfavorit bland många. Men Jonas Magnusson, marknadschef på Marabou är inte orolig för att pralinbytet ska påverka försäljningen av Aladdinaskar i jul.
– Det är långt ifrån första gången vi byter ut en pralin och det finns alltid folk som reagerar när man gör en förändring. Men jag hoppas att folk ska vilja välkomna och pröva de nya pralinerna, säger han.

Marabou har alltid haft en tradition av att förnya sig och Jonas Magnusson ser det här som ett naturligt steg i att renovera smakerna, för att konsumenterna inte ska tröttna på deras choklad. De nya pralinsmakerna har därför tagits fram med hjälp av konsumenter som smakat och röstat fram sina favoriter.
– Kombinationen hallon lakrits var den absolut populäraste smaken. Det är många konsumenter som vill ha lakrits och vi försöker anpassa våra smaker efter pågående trender, säger Jonas Magnusson.

Men varför ta bort just trillingnöt, är inte den väldigt populär?
– Trillingnöt är en jättefin och god pralin, men den har en ganska vanlig smak, som inte är särskilt unik. Vi tror att lakrits kommer att kunna fylla de stora skorna som trillingnöten lämnat efter sig, säger han.

LÄS MER:
Så smakar de nya pralinerna – fläderblom och hallonlakrits!

Text: Alva Forsberg Fierro

9 kommentarer om "Därför tog Marabou bort trillingnöten"
 • Agneta Lundkvist
  Agneta Lundkvist

  Gillar inte lakritssmaker, Trillingnöten är jättegod även om ni tycker den är för vanlig!

 • Carola Danielsson
  Carola Danielsson

  man tar bort en klassiker, som är och har varit populärast (top3)…. så dumt och oförståeligt…

 • Irene Lind
  Irene Lind

  Att ta bort trillingnöten ur både Aladdin och Paradis och ersätta med något, i mina ögon, så äckligt och säkert också mera kontroversiellt är obegripligt!
  Nä nu får jag ut och leta efter något annat till jul, typ tryffel, nougat och liknande smaskigheter. Vem vet jag kanske hittar något med nötter!

 • Bert Rosén
  Bert Rosén

  Varför göra en sådan fin klassiker som Alladin till en vardagspralinask. Jag inhandlade alltid Alladin till högtiderna året runt men nu är det slut med den traditionen. Gillade speciellt dessa två som har tagits bort. Körsbärspralinen var så frisk och fyllig i smaken och Trillingen krossande god. Men till kommande Jul kommer jag köpa någon annan sort av choklad med körsbär i. Besviken före detta Alladinälskare.

 • Elof Jonsson
  Elof Jonsson

  Här skjöt dom sig själva i foten! Hoppas deras konkurenter plockar in körsbärslikören också så kan vi i forsättningen bojkotta Marabou’s chokladaskar. Så unika å goda är dom inte. Kul med att förnya sig lite, men att plocka bort dom två godaste å populäraste å ersätta med något som ärså genomvidrigt som deras hallon/lakrits är ofattbart. Nu förnyar vi oss & hittar goadare askar än Marabou’s.

 • Inger Andrey
  Inger Andrey

  Hemska tanke ! Jonas, hur kan du bara drömma om at en Alladin älskare skall kunna leva utan trillingöten ????? Usch !

 • Annelie Andersson
  Annelie Andersson

  Konstigt att ta bort den populäraste,,,, den ryker ju alltid först i asken,,, hade gärna sett fler trillingnöt istället ?