Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Därför smakar ditt jobbkaffe äckligt

Därför smakar ditt jobbkaffe äckligt

Därför smakar ditt jobbkaffe äckligt

Alla har vi någon gång klagat på arbetsplatsens kaffemaskin - med all rätt. Men det finns åtgärder att ta till för att få ett godare kaffe. Kaffeexperten Anna Nordström vet varför ditt jobbkaffe ofta smakar äckligt!

Det finns få saker vi pratar om med sådant förakt som kaffemaskinerna på jobbet. Alla har en åsikt, och de flesta är negativa. Kaffet är ”för svagt”, ”för starkt”, ”för beskt” eller ”smakar vidrigt”.

Frågan är dock om kritiken är befogad? Många gånger är den definitivt det, men kanske beror det inte alltid på maskinen eller kaffet i sig.

– Oftast är det ganska bra kaffe. Däremot är inställningarna i kaffemaskinen eller rengöringen felaktig… Det är jättestor skillnad på exakt samma kaffe om du gör rätt inställningar, säger Anna Nordström, specialkaffeansvarig på Löfbergs och tidigare medlem i det svenska baristalandslaget, till TT.

Problemet är nästan alltid detsamma – vi verkar vara livrädda för svagt kaffe.
– Jag tror tyvärr att man är så rädd att det ska smaka tunt att man överdoserar. I stället får man väldigt mycket bitterhet i sin kopp… Många trycker dessutom på plus, plus, plus innan de ens smakat på kaffet, säger Löfbergs specialkaffeansvarige till TT.

Så vad tycker Anna Nordström att man ska göra åt problemet?
– Ställ krav på den som levererar kaffet till er. De ska kunna det här. Be dem göra olika inställningar och kolla.

Läs också: Kaffefilter – du har använt det fel hela livet

Läs också: Kaffe – därför ska du inte dricka det på morgonen