Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Därför ska du äta mer rabarber

För de flesta är rabarber något man äter i en paj eller som kompott, men rabarbern innehåller så mycket nyttigheter som den är att du gör helt rätt i att äta den som den är! Rabarbern innehåller knappt några kalorier, men är samtidigt full av både vitaminer och kostfibrer!
Maxat med antioxidanter

Maxat med antioxidanter

Rabarber innehåller mer fenoler, en typ av antioxidant, än den lovprisade grönkålen. Ämnet som ger rabarberstjälken sin fina röda färg, antocyanin som i studier visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper, förebygga kardiovaskulära sjukdomar och ha positiv effekt på viktkontroll.

Läs mer: Antiinflammatorisk mat

1 av 5

Läs mer: Maten du aldrig ska äta rå

Läs mer: 10 riktigt goda rabarberrecept

Källor: Chatelaine, Care2, SVT.