Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Godis – därför ska du äta det i helgen

Siktar du på ett hälsosammare liv, men har svårt att sluta med godiset? Här är 3 goda ursäkter till att njuta utan dåligt samvete i helgen!
Vi svenskar är otroligt duktiga på att äta godis i mängder. Ibland kan det bli lite för mycket av det goda, men misströsta inte – här är 3 goda anledningar till att äta godis med gott samvete i helgen!
1. Du minskar din godiskonsumtion
Genom att bara äta godis på helgerna kommer det vara lättare att hålla sig borta från sötsakerna under veckorna. Varje gång du blir sugen på något sött gäller det att tänka tanken: ”inte i dag, men på lördag då…”.
2. Godiset blir godare
Om du går och småäter godis hela veckan är det svårt att njuta av det goda. Skulle du i stället enbart äta godis på helgen är situationen tvärt om. För den som gått och längtat efter godis en hel vecka kommer de första tuggorna kännas som att smaka på himmelriket!
3. Helgerna blir lyxigare
På helgerna brukar man ofta vilja unna sig något extra för att de ska sticka ut från veckodagarna. Godis är en billig lyx, men om du äter det även på vardagarna så kommer känslan av att du unnar dig något extra vara obefintlig på helgen.
godis

Foto: Fotolia