Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Croissantglass – så smakar årets konstigaste glass

Årets konstigaste glass? Kanske, men god är den!
En glass med en kula och chokladsås kostar 39 kronor.
Gillar du glass och croissanter? Då kan en croissantglass vara precis det du längtat efter. Mitt kök har testat nyheten som både är underbar och krånglig.

Det är den croissantfrälste bagarchefen Håkan Johansson på Bageri Brillo i Stockholm som skapat den nya glasstruten. Inspirerad av italienarna som äter glass i en croissant skuren på längden tänkte han några varv till och trollade fram en croissantstrut.

– Vad jag känner till har ingen tidigare använt croissanten som glasstrut på det sättet som vi gör, säger Håkan Johansson, världsmästare i sött bröd 2014, i ett pressmeddelande. Under VM i Frankrike slog han fransmännen med att baka den bästa croissanten.

Croissantglassen består av en mjuk strut med lite knaprig yta som sedan fylls med chokladsås och valfri glass. Struten är bakad med ett hemligt recept som gör att den inte släpper igenom glass som smälter. Mitt kök testade glassarna med smak av pistage och hasselnöt.

Omdöme: En väldigt god glass där kombinationen av len glass och croissant smälter ihop fint. Till hasselnötsglassen fungerade chokladsåsen utmärkt medan pistageglassen var godast på egen hand. Enda minuset den här glassen får är att den är ganska svår att äta. En croissantstrut är ju betydligt segare att bita av än en klassisk glasstrut. Men det är den värd.

Bagaren Håkan Johansson har skapat croissantglassen.

Den säljs på Taverna Brillo i Espressobaren som har ingång från Sturegatan.

Pris: 39 kronor