Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Coca-Cola Zero byter namn och får ny smak

Coca-Cola Zero byter namn och får ny smak

Läskjätten Coca-Cola förändrar nu sitt recept. Populära Coca-Cola Zero byter nämligen namn och får ny smak. Frågan är bara om konsumenterna kommer att se och känna någon skillnad?

Coca-Cola Zero har under de senaste åren blivit en populär dryck bland  många svenskar. Men nu byter företaget både namn och smak på sin läskedryck.

Nej, den kommer inte heta ”Hero”, ”Labero” eller något annat. Enda skillnaden är att man lagt till ordet sugar i titeln. Det nya namnet är därför Coca-Cola Zero Sugar.

– Vi såg i undersökningar att endast fem av tio svenskar visste att Coca-Cola zero inte innehöll något socker. Det nya namnet – Coca-Cola zero sugar – kommer att göra detta ännu tydligare. Samtidigt är det nya receptet ett resultat av flera års utveckling och har tagits fram för att smaka ännu mer som originalet Coca-Cola classic, säger Olivia Enquist, marknadschef för Coca-Cola.

Jo, för enligt läskjätten så har man alltså också förändrat receptet något.

Frågan är bara om konsumenterna kommer att märka någon som helst skillnad? Och om de gör det, kommer de då att gilla det nya receptet? Kan det i så fall vara så att läskköparna vant sig vid gamla smaken, och inte kommer att tycka om den nya? Det återstår att se!

Läs också: Därför ska du dricka Cola Light när du har mensvärk

Läs också: Stort test av Cola-drycker

3 kommentarer om "Coca-Cola Zero byter namn och får ny smak"
 • Håkan Hammarström
  Håkan Hammarström

  Synd att inte Coca Cola Zero Zero finns i Sverige. Utan både socker och koffein.

 • ultima
  ultima

  Efter att ha jämfört den nya med den gamla under gårdagen, så känns det som den nya saknar något och den känns inte lika tillfredsställande. Den gamla zero hade dock en bismak om den inte var iskall. Den kan möjligen vara borta nu, men efter som jag enbart dricker min zero iskall så spelar det ingen roll för mig, utan ett större problem är att det nu inte mättar på samma sätt och känns tom.

  • Mitt Kök
   Mitt Kök
   svar till ultima

   Okej, tack för din observation. Mvh Mitt kök-redaktionen