Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Coca-Cola släpper läsk med smak av kaffe

Coca-Cola släpper läsk med smak av kaffe
Coca-Cola och kaffe två av världens mest kända drycker. Nu har företaget släppt en läsk som kombinerar dryckerna och som dessutom innehåller mycket mer koffein. Men vill du ha den, så får du åka långt!

Hur skulle det vara om två av världens mest kända och populära drycker blev en dryck? Ganska smidigt, eller hur?

Och faktum är att produkten faktiskt finns på riktigt. För Coca-Cola har nämligen släppt en ny läsk under namnet Coca-Cola Coffee Plus uppger bland andra Lad Bible. Det är alltså en slags dricka med både Coca-Cola och kaffe i, som nog uppskattas särskilt mycket av den morgontrötte, då varje burk innehåller 50 procent mer koffein än en vanlig Coca-Cola. Men för alla hälsoentusiasters skull kan också nämnas att läsken innehåller  50 procent färre kalorier. Låter rätt bra va?

Men vill man dricka den får man nog lämna Sverige och bege sig till Japan, där den säljs i olika läskautomater. Kanske är det dock ingen jättestor förlust, för enligt Shin-Shouhin så smakar den inte supergott. Visserligen finns det en tydlig cola-smak, medan kaffet kommer i eftersmaken.

– För att vara ärlig är doften inte speciellt trevlig…jag trodde inte heller att den skulle smaka gott, men den var inte så dålig som jag trodde, skriver japanska Shin-Shouin, enligt Lad Bible.

Kaffet i detta fall är ett extrakt, skriver kotaku.com.

Coca-Cola coffee plus-twitter

Läs också: Stort test av cola-drycker

Läs också: Därför ska du dricka Coca-Cola light när du har mensvärk

Annons: