Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladdoppad semla med nutella – så gör du den!

Hur god ser inte denna semla ut. Chokladdoppad och fylld med nutellakräm.
Bagaren Eric och bageriet på Ica Maxi i Borlänge är de som har skapat semlan.
En chokladdoppad semla fylld med kakaogrädde och krämig nutella. Visst låter det alldeles underbart gott! Mitt Kök har fått kika på receptet och kan nu berätta hur man gör den nya succésemlan.

Just nu vimlar det av semlor i olika varianter. Det kreativa tänkandet går på högvarv och konditorer och bagare landet över verkar tävla om vilken semla som är störst, bäst och vackrast.

Just nu är det många som drömmer om att få smaka på den semla som Ica Maxis bageri  i Borlänge har skapat.  Och vi förstår varför. Eller vad sägs om en chokladdoppad semmelbulle fylld med kakaogrädde och nutellakräm? Mums!

Semlan har inte helt oväntat gjort succé i sociala medier.

– Vi såg att många hittade på en massa roliga varianter av klassikern och kände att vi ville vara kreativa själva. Så jag och Eric, en av våra duktiga bagare spånade lite och kom fram till att en riktig chokladbomb skulle vara kul att göra. Receptet i sig provade Eric sig fram till. Vi publicerade den sedan på facebook och reaktionen var något i hästväg, säger Niklas Jonsson, marknadschef på Ica Maxi i Borlänge.

Som tur är har Mitt Kök fått smygtitta på receptet och kan nu berätta hur du själv gör succésemlan. Varsågod!

Chokladdoppad semla med nutellakräm och kakaogrädde:

  • Baka din favorit-semmelbulle
  • Doppa den i smält choklad
  • Vispa ihop en vaniljkräm och blanda den med nutella. Lika mycket av varje
  • Vispa grädde tills den blir fluffig och blanda sedan i lite kakao
  • Skär av locket på semlan
  • Dosera nutellakrämen efter behag, spritsa på kakaogrädden och lägg på locket
  • Klart!

Läs också: Semlor – recept på saftiga och goda

Läs också: Prinsessemla – så gör du!