Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chipsguide – lär dig mer om snackset i det ultimata testet

Till alla chipsälskare där ute, nu finns det ett test ni kan göra för att få fram chipssmakerna ännu mer. Följ de här 5 punkterna och skriv chipshistoria (eller ja, imponera på någon annan chipslover).

Föredrar du salt framför sött? Titta då hit! Är du den som gärna öppnar en påse chips när det är dags för fredagsmys? Du är troligtvis inte ensam. Njuter du? Troligtvis. Men kan du på riktigt säga att du känner av varenda smaksättning? Troligtvis inte. Företaget Estrella har tagit fram en guide där de förklarar hur du ska göra för att få ut mer av ditt favoritchips! Här har vi samlat alla steg för att du ska få en lättare överblick inför helgens snacksnjutning.

Inför testet:
Ställ chipsen på bordet.
Häll upp vatten.
Ät ingen stark mat innan testet.
Ta fram papper och penna för anteckningar alg. mobilens anteckningar.
Ta det lugnt med parfymen.
Var inte för hungrig när ni ska sätta igång.
Avsätt tid för att kunna göra testet i lugn och ro.

Första punkten: Utseendet på chipset

Första punkten: Utseendet på chipset

Dags att syna chipset, hur ser det egentligen ut? Vad har det för färg, är chipset flottigt, ser man något av skalet och hur är färgen? Du kan också titta efter om de är släta eller buckliga, om kryddan ligger jämnt över chipset eller om du tycker det ser gott ut.

Kom ihåg att potatis är en naturlig råvara som växer i jorden, därför kan de också se lite olika ut. Chips gjord på lagrad potatis ger exempelvis ofta lite mörkare chips än de gjorda på nyskördad potatis. Detta beror på sockerhalten i potatisen.

1 av 5
Annons: