Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chiafrön – därför ska du äta det varje dag

Chiafrön – därför ska du äta det varje dag

Chiafrön har tagit världen med storm. Detta smaklösa frö med mängder av nyttigheter gör nu succé världen över. Här är 6 anledningar till varför du ska äta chia varje dag!

Du kan använda chiafrön i matlagning, bakning och i drycker. Några vanliga saker man kan göra med chiafrön är chiapudding, chiagröt, chiasmoothie, chiapannkakor och chiabröd. Eller så tar du en matsked chifrön i ett glas vatten varje morgon och kväll. Kroppen kommer att älska det!

Här är 6 härliga anledningar att äta chiafrön – varje dag.

 

Chiafrön är glutenfria

Chiafrön är glutenfria

Oavsett om du är glutenintolerant eller bara vill undvika gluten så är chiafrön naturligt glutenfria.

Fröna innehåller en hög halt kostfiber vilket gör den utmärkt för matsmältningen. Perfekt!

1 av 6

Läs också: Bästa receptet på chiagröt

Läs också: Så enkelt gör du vår godaste chiapudding!

Källa: Clearlife.se, Risenta.se, jessainscough.com

Chia betyder styrka och ett mer passande namn för detta frö finns inte. Chiafrön är rika på Omega 3, fiber, protein, kalcium och andra viktiga vitaminer.

Många tror att chiafrön är ett nytt frö men sanningen är att chia använts sedan urminnes tider av Aztekerna och har sitt ursprung i Mexiko.

3 kommentarer om "Chiafrön – därför ska du äta det varje dag"