Logga in här

Checklista för en perfekt picknick

Picknick är något av det mysigaste och mest somriga som finns. Här är sex tips som gör turen din perfekt, och recept på god mat som man enkelt snor ihop för en dag i solen.

Packa smart i en kylväska

Ett tillbehör som är svårslaget när det kommer till picknick är en kylväska. Utan problem håller den allt från frukt till pålägg och dryck sval i den annars gassande värmen. Om du inte har en kylväska kan du lägga ned ett par kylklampar ihop med maten så uppnår du en liknande effekt. Tänk även på att använda matlådor med tättslutande lock.

Välj rätt mat

Det finns mat som är mer rimlig än annan på en picknick. Exempelvis mat man äter med händerna, som wraps och mackor. Även en sval pasta- eller potatissallad med enklare tillbehör som tunnskurna charkuterier, korv och köttbullar fungerar fint. Tänk också i banor av frukt och grönsaker i stavar och skivor, oliver och liknande plock.

Läs också: Snabba recept till picknicken

picknick

Sitt skönt i gräset

Valet av plats för din picknick kan vara avgörande, varför du bör välja den med omsorg. En filt eller ett underlag kan både göra platsen mer mysig och rädda kläderna dina från eventuella gräsfläckar. Och i ärlighetens namn, vad är en picknick utan filt?

Tackla kladdet

För att inte kladd och mindre tillbud ska bli till ett problem så bör du packa med dig servetter och hushållspapper. Det kan även vara bra att packa ned våtservetter för att tvätta rent händerna efter en plockvänlig måltid i parken.

Läs också: Så enkelt gör du en nyttig och god lemonad

Mycket vätska

Gemene person tenderar att ge sig ut på picknick när solen skiner och värmer, vilket är förståeligt. Dock är det just då som man bör dricka extra mycket vätska, vilket tåls att poängtera. Du bör därför packa med rikligt med dricka. Ett tips som håller läsk, saft och vatten kallt är att lägga isbitar i flaskorna.

picknickhang

Enkelt är bäst

Mycket av charmen i en picknick är just enkelheten. Att det är en kontrast till andra mer mallade luncher eller middagar. Visst är det fint att slänga ihop en hemlagad plocktallrik som vi varit inne på tidigare, men långt från ett måste. Det duger helt fint med en pizza och burkläsk. Huvudsaken är att man får slappa och umgås med de man gillar!