Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Champagne – bästa bubblet till nyår

Champagne eller mousserande vin - ett måste till tolvslaget. Här tipsar vinexperten om bästa bubblet till nyår. och så några tips på fint porslin och glas att skåla in det nya året i.
Bästa bubblet! Mitt köks vinexpert Gunilla Hultgren Karell listar här prisvärd champagne och mousserande vin - 14 flaskor från budget till lyx. Se betyg och omdöme.
Prosecco la Robínía - Extra Dry

Prosecco la Robínía - Extra Dry

Trevligt mingelbubbel med mjuka toner av av gula päron och med en lätt druvsötma i eftersmaken.

Betyg:
Art.nummer 7486
Volym 750 ml
Pris 89 kronor
Genre Mousserande vin
Land Italien
Alkoholhalt 11%
Säljstart 2000-05-08
2 av 14

Läs också: Recept till hela nyårsmenyn – från förrätt och snittar, varmrätt och dessert

Läs också: Vintips – här hittar du rätt vin till kött, fisk, vegetariskt och fågel

Att sabrera –att hugga halsen av – en flaska bubbel blir extra festligt ärnte så svårt som man kanske tror. Och något särskilt sabreringssvärd behövs inte. En kniv eller varför inte en yxa går också bra att använda.

Det är viktigt är att flaskan är en champagne eller ett annat mousserande vin gjort på champagnemetoden*. Det är nämligen endast dessa viner som har rätt tryck, sex bar, som behövs för att det ska funka.

OBS: En Champagne kan bara kallas Champagne om vinet är gjort i distriktet Champagne och på champagnemetoden. Det betyder att vinet har jäst en andra gång i samma flaska som det sedan köps i.

2 kommentarer om "Champagne – bästa bubblet till nyår"
 • elde
  elde

  Jag tycker verkligen om när ni publicerar tester.
  När det gäller vin finns det nu möjligheter att ange restsockerhalt. Då kan man lättare att bedöma om tillverkaren försökt att maskera ett enklare vin eller hög fruktsyra med socker. Vårat smaksinne premierar gärna sötma.

  • Mitt Kök
   Mitt Kök
   svar till elde

   Hej elde, vad kul att höra att du gillar testerna! Och stort tack för tipset med restsockerhalt, det tar vi med oss. God fortsättning önskar Patricia på Mitt kök!