Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Champagne – bästa bubblet till nyår 2017

Champagne – bästa bubblet till nyår 2017

Bästa bubblet! Mitt köks vinexpert Gunilla Hultgren Karell listar här årets godaste champagne och mousserande vin - 14 flaskor från budget till lyx. Se betyg och omdöme här.
Vilarnau - Brut Nature Organic

Vilarnau - Brut Nature Organic

Ekologisk cava med äpplig fräschör, inslag av mandel och citrus. Utmärkt att skåla i vid tolvslaget tillsammans med några tapas.

Betyg:
Art.nummer 7731
Volym 750 ml
Pris 85 kronor
Genre Mousserande vin
Land Spanien
Alkoholhalt 12%
Säljstart 2016-12-01
1 av 14

Läs också: Recept till hela nyårsmenyn – från förrätt och snittar, varmrätt och dessert

Läs också: Vintips – här hittar du rätt vin till kött, fisk, vegetariskt och fågel

Att sabrera –att hugga halsen av – en flaska bubbel blir extra festligt ärnte så svårt som man kanske tror. Och något särskilt sabreringssvärd behövs inte. En kniv eller varför inte en yxa går också bra att använda.

Det är viktigt är att flaskan är en champagne eller ett annat mousserande vin gjort på champagnemetoden*. Det är nämligen endast dessa viner som har rätt tryck, sex bar, som behövs för att det ska funka.

OBS: En Champagne kan bara kallas Champagne om vinet är gjort i distriktet Champagne och på champagnemetoden. Det betyder att vinet har jäst en andra gång i samma flaska som det sedan köps i.

2 kommentarer om "Champagne – bästa bubblet till nyår 2017"
  • elde
    elde

    Jag tycker verkligen om när ni publicerar tester.
    När det gäller vin finns det nu möjligheter att ange restsockerhalt. Då kan man lättare att bedöma om tillverkaren försökt att maskera ett enklare vin eller hög fruktsyra med socker. Vårat smaksinne premierar gärna sötma.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till elde

      Hej elde, vad kul att höra att du gillar testerna! Och stort tack för tipset med restsockerhalt, det tar vi med oss. God fortsättning önskar Patricia på Mitt kök!