Logga in här

Champagne – bästa bubblet till nyår

Champagne eller mousserande vin - ett måste till tolvslaget. Här tipsar vinexperten om bästa bubblet till nyår. och så några tips på fint porslin och glas att skåla in det nya året i.
Bästa bubblet! Mitt köks vinexpert Gunilla Hultgren Karell listar här prisvärd champagne och mousserande vin - 14 flaskor från budget till lyx. Se betyg och omdöme.
Vilarnau - Brut Nature Organic

Vilarnau - Brut Nature Organic

Ekologisk cava med äpplig fräschör, inslag av mandel och citrus. Utmärkt att skåla i vid tolvslaget tillsammans med några tapas.

Betyg:
Art.nummer 7731
Volym 750 ml
Pris 99 kronor
Genre Mousserande vin
Land Spanien
Alkoholhalt 12%
Säljstart 2016-12-01
1 av 14

Läs också: Recept till hela nyårsmenyn – från förrätt och snittar, varmrätt och dessert

Läs också: Vintips – här hittar du rätt vin till kött, fisk, vegetariskt och fågel

Att sabrera –att hugga halsen av – en flaska bubbel blir extra festligt ärnte så svårt som man kanske tror. Och något särskilt sabreringssvärd behövs inte. En kniv eller varför inte en yxa går också bra att använda.

Det är viktigt är att flaskan är en champagne eller ett annat mousserande vin gjort på champagnemetoden*. Det är nämligen endast dessa viner som har rätt tryck, sex bar, som behövs för att det ska funka.

OBS: En Champagne kan bara kallas Champagne om vinet är gjort i distriktet Champagne och på champagnemetoden. Det betyder att vinet har jäst en andra gång i samma flaska som det sedan köps i.