Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cervera håller sommaren vid liv med hjälp av Team Hawaii

Cervera håller sommaren vid liv med hjälp av Team Hawaii

Den svenska illustratörsduon Team Hawaii har tillsammans med Cervera tagit fram en kollektion som innehåller allt från fantasifulla brickor till moderna muggar. – Naturen slutar aldrig att inspirera oss. Vi tycker om det organiska och levande, säger Anne Gustavsson, illustratör på Team Hawaii.

Team Hawaii består av illustratörerna Malin Grundström och Anne Gustavsson. Duon har arbetat tillsammans sedan 2001 då de tog examen från Beckmans Designhögskola. Nu är de aktuella med en ny kollektion som de har skapat åt Cervera.

– Vi började arbeta med projektet i februari och gick i produktion successivt från maj månad. Vår utmaning låg i att få kollektionen sammanhängande, men samtidigt varierad. Vårt mål var att man ska kunna använda hela serien, eller bara enstaka delar av kollektionen, säger Anne Gustavsson.

Team Hawaiis stil präglas av deras karaktäristiska känsla för humor. Och de hade redan tidigt i projektet en tydlig bild av vad de ville lyfta fram.

– Naturen slutar aldrig att inspirera oss. Vi tycker om det organiska och levande. Vi är dessutom svaga för illustrationer med en lätt surrealistisk touch, fel proportioner och lite skeva vinklar. Vi ville också att det skulle kännas ganska mustigt så vi hade Stanley Kubricks film ”Barry Lyndon” i bakhuvudet, säger Malin Grundström.

Hawaii 1

Resultatet blev livliga och humoristiska mönster som bjuder in naturen i hemmet. Kollektionen är fylld av grönska där myror och sländor deltar vid det dukade bordet. Designerduon har bland annat tagit fram muggar, men även löpare, pappersservetter och fantasifulla brickor.

– Det har varit ett väldigt roligt – och lättsamt arbete. Alla på Cervera har varit proffsiga och positiva trots vissa produktionstekniska svårigheter. Vi blev verkligen imponerade eftersom de inte gav sig förrän allt satt, säger Malin Grundström.

Kollektionen kommer att säljas i samtliga av Cerveras butiker fram till maj 2018.